ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ -Παραλίες


Η Εύβοια, η οποία βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, απέχει ελάχιστα από την ανατολική ακτογραμμή της Στερεάς και της Αττικής, καλύπτει μια έκταση 3,897 μ2 και έχει περίπου 208.500 κατοίκους.Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Βρισκόμενη σε κοντινή απόσταση από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας θεωρείται επίσης ένα ιδανικό θέρετρο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μια σύντομη εκδρομή. Ερευνήσαμε, αναζητήσαμε, ψάξαμε τις ομορφότερες και γνωστότερες παραλίες στο νότιο μέρος του νησιού και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:




Παραλία: Άγιος Δημήτριος
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Η παραλία του Αγίου Δημητρίου είναι μια μαγευτική παραλία στη Νότια Εύβοια που βρέχεται από Αιγαίο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα ενώ στο βυθό υπάρχουν πολύ μικρά λευκά βότσαλα. Στην παραλία κοντά στη θάλασσα υπάρχουν μικρά λευκά βότσαλα, ενώ νωρίτερα όσο απομακρύνεστε από τη θάλασσα υπάρχει χοντρή άμμος. Η παραλία είναι μικρή και προτιμάται για κάμπινγκ, ενώ δε θα βρείτε ούτε ταβέρνες ούτε κάποιο μέρος για να διανυκτερεύσετε.

Παραλία: Λιμνιώνα Μεσοχωρίου
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Η παραλία της Λιμνιώνας στη Νότια Εύβοια είναι μια δημοφιλής παραλία με λευκά βότσαλα και χοντρή άμμο τόσο στην ακτή όσο και στο βυθό. Στην πλαζ υπάρχουν αρκετές μόνιμες ομπρέλες ωστόσο επειδή τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού συγκεντρώνει αρκετό κόσμο , καλό θα ήταν να έχετε μαζί τη δική σας ομπρέλα. Στην παραλία υπάρχουν 3-4 ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε και θαλασσινά αλλά και κρεατικά.

Παραλία: Αρμυρίκι
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Η παραλία Αρμυρίκι είναι μια πολύ όμορφη παραλία στη Νότια Εύβοια που βρέχεται από Αιγαίο. Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο και στην ακτή αλλά και μέσα στο βυθό υπάρχει χοντρή άμμος. Εάν θελήσετε να φάτε υπάρχει ένα ταβερνάκι.

Παραλία: Ζάρακες
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Η παραλία των Ζαράκων είναι μια πολύ όμορφη παραλία στη Νότια Εύβοια που βρέχεται από Αιγαίο. Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο που επειδή όμως έχει σχεδόν πάντα πολύ κύμα, έχουν τοποθετηθεί κυματοθραύστες στο μέσο του κόλπου κι έτσι τα νερά από εκεί και ως την ακτή είναι σχεδόν πάντα γαλήνια. Στην παραλία υπάρχει χοντρή άμμος όπως και στο βυθό και η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα. Στην παραλία των Ζαράκων θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια αν θελήσετε να διανυκτερεύσετε και 1-2 ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας.

Παραλία: Γιαννίτσι
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Η παραλία Γιαννίτσι βρίσκεται βόρεια του χωριού Γιαννίτσι, πάνω από το Μαρμάρι, στη Νότια Εύβοια. Είναι μια παραλία που προτιμάται από κατασκηνωτές για την ερημική της τοποθεσία. Στην παραλία δεν θα βρείτε κάτι για φαγητό ή διαμονή. Υπάρχει μόνο μία καντίνα για τα απολύτως απαραίτητα. Στο χωριό Γιαννίτσι, μόλις 5 λεπτά απόσταση θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια.

 Σίγουρα υπάρχουν και  άλλες στην περιοχή, και για μια ακόμη φορά σας παροτρύνουμε να τις εξερευνήσετε και να κολυμπήσετε σε όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: