ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ιερόδουλη, η τσατσά και ο νταβατζής (σουρεαλιστική οικονομική ανάλυση)

Πως φτάσαμε ως εδώ; Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ανάλυση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η  χώρας μας.
Η  ιερόδουλη,  η  τσατσά  και  ο  νταβατζής.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια λαϊκή ιερόδουλη που είχε όμως ένα Λαϊκό μαγαζί σε μια …. καλή γωνία στο κέντρο της πόλης. Οι δουλειές της δεν πήγαιναν άσχημα αλλά δεν είχε τα εισοδήματα που είχαν οι ιερόδουλες  πολυτελείας. Φαντάροι , γέροι, κάπου- κάπου και κανένα τεκνό. Το μαγαζί ήταν απλό ένα σαλόνι μια κρεβατοκάμαρα και ένα μπάνιο.
Η τσατσά μια ξεπεσμένη τραβεστί που εξηγούσε τις υπηρεσίες έπαιρνε τα χρήματα και  καθάριζε το σπίτι. Μερικές φορές έκλεβε κάποια χρήματα από την ιερόδουλη, αλλά η πουτάνα έκανε τα στραβά μάτια γιατί δεν ήταν μεγάλα ποσά.
Μια μέρα ένας νταβατζής που διατηρούσε και 4-5 άλλα μπουρδέλα πέρασε έξω από το μαγαζί και του γυάλισε. Πιάνει πρώτα την τσατσά. Να βάλουμε το μαγαζί σου στην αλυσίδα της  λέει. Θα βγάλουμε όλοι πολλά λεφτά.
Δεν θα καθαρίζεις αυτό το παλιόσπιτο όλη σου την ζωή. Με πλούσιους πελάτες θα έχεις πουρμπουάρ  θα σου πάρω και νέα ρούχα άσε που μπορεί να βρεις έτσι και κανένα τεκνό για  σένα. Η τσατσά δεν ήθελε και πολλά άρχισε να ψήνει την πουτάνα:  Έχω βαρεθεί  τους φαντάρους βρωμάνε. Δεν είναι σπίτι αυτό στα κακά του τα χάλια, θέλει ανακαίνιση.  Εσύ είσαι για τα μεγάλα σαλόνια δεν είσαι σαν την απέναντι την τουρκάλα.
Σιγά τα χρήματα που βγάζουμε. Κοίτα την πουτάνα του νταβατζή πόσα βγάζει;  Να συνεργαστούμε με τον γείτονα τον Νταβατζή.  Άσε που θα μας προστατεύει και από τις  πουτάνες της γειτονιάς που κοιτάνε το μαγαζί μας και ξερογλείφονται. Με αυτά και με τα άλλα η πουτάνα  πειστικέ. Σε συνεργασία με τον νταβατζή  η τσατσά  ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού, βάψιμο,  νέα έπιπλα , νέα κρεβατοκάμαρα, νέο μπάνιο, υδρομασάζ. σπα ,  νέα ρούχα,, αποφάσισε δε να κάνει  και  έμμηνοραφή  στην πουτάνα για να φαίνεται νεότερη. Λεφτά δεν είχε η πουτάνα  αλλά της δάνειζε ο νταβατζής.
Τα έξοδα τα διαχειρίζονταν η τσατσά ένα ρούχο η πουτάνα ένα και η τσατσά.  Ο νταβατζής κόμπαζε περήφανος: ακόμα ένα μπουρδέλο δικό μου έλεγε και  συνέχιζε να δανείζει την πουτάνα.  Όποια πουτάνα δεν μπει στο σύστημα θα πεινάσει έλεγε.  Το νέο  μαγαζί απέκτησε και νέο τιμολόγιο της  πουτάνας.  Καλό μεν το μαγαζί, αλλά οι  πελάτες άρχισαν να φεύγουν. Δεν μπορούσαν να πληρώσουν; Η γειτόνισσα είχε καλύτερες τιμές; Βγήκαν και νέες πουτάνες  στην πιάτσα που ήταν πιο φθηνές; Δεν έκανε τα γούστα των πελατών;  Δεν την ένοιαζε και πολύ, γιατί είχε τα δανικά του νταβατζή  είχε και το «ψηστήρι» της  τσατσάς  ότι σύντομα θα έρθουν οι πλούσιοι  πελάτες και δεν θα πρέπει να νοιάζεται.
Κάποια στιγμή  ο νταβατζής  είδε ότι η πουτάνα είχε δανειστεί  πολλά και δεν θα μπορούσε να την πληρώσει, και άρχισε να πιέζει στην αρχή την τσατσά και μετά την πουτάνα. «Δώσε τα λεφτά πίσω» φώναζε. Πούλα τα χρυσαφικά σου. Πούλα το χωράφι της μάνας σου.  Εκτός από τον νταβατζή φώναζε και η τσατσά «εκείνην  την κρεβατοκάμαρα τι την ήθελες;» Να μειώσουμε τις τιμές μπας και μπει κανένας πελάτης.
Και αφού τις μειώσανε. Η τσατσά  συνέχισε να φωνάζει χειρότερα από τον νταβατζή:  Να κάνεις  υπερωρίες , χρωστάς στον νταβατζή,  θα σε δείρει. Η πουτάνα είχε θολώσει.  Πελάτης  δεν έμπαινε εύκολα στο μαγαζί. Είχε μαθευτεί ότι χρωστούσε και όλοι της ζητούσαν επιπλέον υπηρεσίες χωρίς πληρωμή. Οι παλαιοί πελάτες την κοιτούσαν καχύποπτα και δεν την εμπιστεύονταν.  Οι άλλες πουτάνες που χρωστούσαν στον νταβατζή άρχισαν να παραπονιούνται. Γιατί αυτήν την κάνεις  τέτοια χάρη και εμείς θέλουμε.
Αναγκάστηκε ο νταβατζής να πει ότι αυτή είναι ειδική περίπτωση για να ξεφύγει. Ο νταβατζής  ήταν μόνιμα εκνευρισμένος και πίεζε και έδερνε  ακόμα περισσότερο την πουτάνα. Βάλε υποθήκη το μπουρδέλο της είπε. Η πουτάνα δεν ήθελε, η τσατσά όμως; ¨Όπως όλες οι τσατσάδες που φοβούνται περισσότερο τον νταβατζή από την πουτάνα άρχισε πάλι  την γκρίνια. Αν δεν το βάλεις υποθήκη θα σε γαμάνε μόνο οι γέροι.
Στο πεζοδρόμιο θα καταντήσεις. Όταν η αντίδραση της πουτάνας ήταν ότι η τσατσά έκανε κουμάντο στα χρήματα η απάντηση  της ήταν μαζί τα φάγαμε.  Ένα βράδυ, Κυριακή ήταν, χωρίς να ρωτήσει  η τσατσά την πουτάνα  πήρε τα συμβόλαια και τα έδωσε στον νταβατζή για να αποφασίσει αυτός για το μέλλον της πουτάνας.
Σίγουρα η πουτάνα φταίει. Η  τσατσά και ο νταβατζής είναι όμως  αθώοι; Αυτό προσπαθούν να μας πείσουν τα  τελευταία δύο χρόνια  και μας  ζητούν να πληρώσει την ζημιά μόνο η πουτάνα.
Ξαναδιαβάστε το κείμενο βάζοντας στην λέξη πουτάνα τον Ελληνικό λαό. Στην λέξη τσατσά τους Έλληνες πολιτικούς  και στην λέξη νταβατζής την Ευρωπαϊκή ένωση. Στην λέξη έμμηνοραφή βάλτε την λέξη Goldman Sachs.
Αν αναλύσετε τα αισθήματα σας,  πολύ εύκολα θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε και εξαπατημένος  και δαρμένος. Τώρα ξέρετε το γιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: