ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πως διώχνουμε τα μυρμήγκια: 13 οικολογικές λύσεις

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα πρώτα μυρμήγκια κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στον πάγκο της κουζίνας αναζητώντας ψίχουλα και υπολείμματα τροφίμων. Δείτε πως μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε με  ιοκολογικο τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών.
Ως πρώτο μέτρο διατηρούμε τον πάγκο της κουζίνας καθαρό. Εάν θέλουμε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα μυρμήγκια δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε χημικές λύσεις. Πολλά φυσικά προϊόντα φέρνουν άριστα αποτελέσματα είτε θέλουμε να αποτρέψουμε τα μυρμήγκια είτε θέλουμε να ξεπαστρέψουμε μια ολόκληρη αποικία.
1. Χυμός λεμόνι
Ψεκάζουμε ανοίγματα και ρωγμές με χυμό λεμόνι και τα μυρμήγκια χάνουν τον προσανατολισμό τους.
2. Κανέλλα
Η κανέλλα σε σκόνη διώχνει τα μυρμήγκια. Εξίσου αποτελεσματικό είναι το αιθέριο έλαιο κανέλλας εάν ψεκάσουμε κάτω από πόρτες, πατώματα και λοιπούς χώρους όπου εμφανίζονται τα συμπαθή αλλά ανεπιθύμητα έντομα.
3. Μέντα
Το αιθέριο έλαιο της μέντας ή του δυόσμου διώχνει τα μυρμήγκια και χαρίζει ωραίο άρωμα στο σπίτι.
4. Βόρακας, νερό και ζάχαρη
Φτιάξτε μια αραιή αλοιφή με βόρακα, νερό, ζάχαρη και μια ιδέα από κάποιο άλλο παχύρρευστο τρόφιμο όπως το φυστικοβούτυρο, για να προσελκύσετε τα μυρμήγκια. Μόλις φάνε την αλοιφή και την κουβαλήσουν πίσω στη φωλιά τους ως εκ θαύματος εξαφανίζονται.
5. Βραστό νερό και υγρό σαπούνι για τα πιάτα
Το βραστό νερό μπορεί να εξολοθρεύσει μια μυρμηγκοφωλιά στη βεράντα, ενώ σε συνδυασμό με υγροσάπουνο φτιάχνει ένα ιδανικό σπρέϋ.
6. Γη διατόμων
Η γη διατόμων ή είναι ορυκτό φυτικής προελεύσεως. Τα διάτομα αποτελούν μια πολύ σηματική ομάδα φυτοπλαγκτικών οργανισμών και είναι άφθονα τόσο στα θαλάσσια οικοσυστήματα όσο και των εσωτερικών υδάτων (λίμνες και ποτάμια).
Εάν σκορπίσετε γη διατόμων γύρω από το σπίτι σας (χωρίς να την βρέξετε) τότε σε λίγες εβδομάδες θα ξεμπερδέψετε με τα μυρμήγκια.
7. Κιμωλία
Ζωγραφίστε μια περίμετρο με κιμωλία και τα μυρμήγκια δεν θα τη διασχίσουν.
8. Μαγειρική σόδα και άχνη ζάχαρη
Τα μυρμήγκια φέρουν μια όξινη ουσία που τους προστατεύει από τους εχθρούς. Φτάξτε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και άχνη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε στρατηγικά σημεία. Μάλλον, η κατανάλωση του μείγματος προκαλεί μια εκρηκτική χημική αντίδραση στον οργανισμό τους και δεν τα ξαναβλέπουμε.
9. Κόκκοι καφέ
Κλείστε τις ρωγμές και τις τρύπες από τις οποίες βγαίνουν με κόκκους καφέ. Δεν θα τολμήσουν να μετακινήσουν το “λιθάρι”, αλλά θα προτιμήσουν να φύγουν μακρυά.
10. Καλαμποκάλευρο
Για κάποιο λόγο τα μυρμήγκια τρώνε καλαμποκάλευρο και μας “αφήνουν γεια”.
11. Κρέμα σιταριού
Για κάποιο λόγο προκαλεί μια έκρηξη στον οργανισμό τους και τα ξεχνάμε.
12. Λευκό Ξύδι
Το υλικό με τις αμέτρητες χρήσεις. Στην περίπτωση των μυρμηγκιών φτιάχνουμε ένα διάλυμα με ξύδι και νερό για να σφουγγαρίσουμε το πάτωμα και να καθαρίσουμε τον πάγκο και τα μυρμήγκια εξαφανίζονται.
13. Ασπαρτάμη
Η ασπαρτάμη είναι μια γνωστή γλυκαντική ουσία. Αναμειγνύουμε ασπαρτάμη με χυμό μήλο και έχουμε μια ωραιότατη νευροτοξίνη για μυρμήγκια. Στον καφέ βάζουμε άφοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: