ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Παραγγελιά» - Βασίλης Τερλέγκας


Ο Β. Τερλέγκας είναι ο «βασιλιάς» της δυτικής όχθης & στα ζεϊμπέκικά του πνίγουν τον πόνο τους οι χορευτές της μιας νύχτας, εκείνοι που δεν πέρασαν ποτέ στην άλλη πλευρά του ποταμού της δυστυχίας!


Όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες Α΄ και Β΄ Εθνικής, έτσι και στο χώρο της μουσικής υπάρχουν τραγούδια που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν λούμπεν, καλτ ή καψουροτράγουδα και δεν κατάφεραν να μπουν στα σαλόνια της αστικής τάξης και να γίνουν ευρύτερα γνωστά, μέσω των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών και των νυχτερινών κέντρων της παραλιακής.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια, όμως, κατάφεραν να ξεχωρίσουν, για λόγους που αφορούσαν είτε στους ερμηνευτές τους, είτε σε γεγονότα μιας εποχής, που τα κράτησαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια.

Τα τραγούδια αυτά «ξεχάστηκαν» μαζί με τους δημιουργούς τους και άφησαν σε εμάς τους παλιούς μια πικρή ανάμνηση για τους ήχους και τις εικόνες της γενιάς μας, που «χάθηκαν» μαζί με τα χρόνια της νιότης μας!

Κάποια από αυτά τα τραγούδια θα τα ξαναθυμηθούμε και θα δώσουμε στους δημιουργούς τους όσα λεπτά δημοσιότητας τούς στέρησε η εποχή τους.

Παραγγελιά

Ο Βασίλης Τερλέγκας είναι ο «βασιλιάς» της δυτικής όχθης & στα ζεϊμπέκικά του πνίγουν τον πόνο τους οι χορευτές της μιας νύχτας, εκείνοι που δεν πέρασαν ποτέ στην άλλη πλευρά του ποταμού της δυστυχίας!

Είναι ένας ερμηνευτής που με τα τραγούδια του δημιούργησε «σχολή», ενώ δεν άφησε ασυγκίνητους και τους… απέναντι.

Συνεργάστηκαν μαζί του ο Χρ. Νικολόπουλος, ο Μ. Ελευθερίου και η αξέχαστη Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Η «παραγγελιά», από το έργο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», οι «στροφές», από το άλμπουμ «ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» και το «ενός λεπτού σιγή», από τον ομώνυμο δίσκο, θεωρούνται η «αγία τριάδα» των ζεϊμπέκικων!

Τα τραγούδια του ίσως να μην τα βρείτε στα κεντρικά δισκάδικα, επειδή για κάποιους είναι… καλτ.

Αν επισκεφθείτε, όμως, κάποιο από τα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανίζεται, θα αντιληφθείτε ότι ο Τερλέγκας είναι ο τελευταίος «θεός» σε μια ιδιότυπη «φυλή» μουσικόφιλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: