ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA  KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ LIKE !! ΣΤΟ CRAZY WATER FM CALKIDA KAI ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνωνα στον Μέγα Αλέξανδρο / The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great». Έκθεση του National Geographic στην Ουάσιγκτον για τα 5.000 χρόνια του ελληνικού πολιτισμού. (βίντεο)

Αυτό το καλοκαίρι, από την 1η Ιουνίου, το National Geographic θα παρουσιάσει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ μια εντυπωσιακή έκθεση αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό.
Ο τίτλος είναι: «Ένα ταξίδι 5.000 χρόνων στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, από τον Αγαμέμνονα μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 500 θησαυροί ανεκτίμητης αξίας, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν βγει ποτέ από τα ελληνικά σύνορα.
Το μουσείο της Ουάσιγκτον είναι το μοναδικό της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ που θα φιλοξενήσει τις συλλογές και οι διοργανωτές περιμένουν επισκέπτες από τη Νέα Υόρκη και το Ρίτσμοντ, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έρευνα για τον ελληνικό πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια.
Η έκθεση «Οι Έλληνες», αφηγείται τη μοναδική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου και στις προθήκες του μουσείου θα εκτεθούν συλλογές από 22 εθνικά μουσεία στην Ελλάδα.
Ο επισκέπτης θα γνωρίσει την  προέλευση της ελληνικής γραφής και της τέχνης από τον Κυκλαδικό και τον Μινωικό πολιτισμό του Αιγαίου, τους άρχοντες και τους ιερείς των Μυκηνών, τους πολεμιστές της Σπάρτης, τους ήρωες, τους αθλητές και τους φιλοσόφους της κλασικής Ελλάδα.
Θα μάθει επίσης για τον Αλέξανδρο, τον βασιλιά που εξάπλωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε.
Η έκθεση εστιάζει σε σημαντικές ιστορικές περιόδους και γεγονότα τα οποία οδήγησαν στη γέννηση της δυτικής δημοκρατίας, τη σύγχρονη τέχνη, την επιστήμη, την ιατρική, το θέατρο και τον αθλητισμό.
Απόσπασμα βίντεο «The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great»

Δεν υπάρχουν σχόλια: